1956s recept

Ljummen rödbetssallad med avakado

Antal: 2 portioner
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 50 minuter

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skala rödbetorna och skär i klyftor.Lägg dem i en ugnssäker form. Häll på 1 tsk salt, 2 krm peppar och 1 msk olivolja. Vänd runt och ställ in i ugnen ca 45 minuter. De ska vara "al dente". Rör ihop dressing av olivolja, balsamvinäger och fransk senap. Tärna avokadon. Skölj och torka de gröna bladen. Fördela på ett fat. Fördela rödbetor, avokado och chévreost.Ringla över dressingen och strö över de rostade sojabönorna. Gott till kyckling.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 50 g chévreost
  • 2 msk rostade o saltade sojabönor
  • 80 g ruccola eller spenat
  • 1 avokado
  • 5 st rödbetor stora
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk balsamvinäger

Kategorier

Receptet är skapat av 1956 och hämtat från
http://kokboken.se/1956/ljummen_rodbetssallad_med_avakado
logo for print