1956s recept

Räk och kräftsallad

Antal: 6 personer
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 15 minuter

Gör så här

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten- Häll av och låt ånga av. Skär imindre bitar. Skala och skiva löken tunt. Ansa ovh skiva fänkålen tunt.
Basilikadressingen. Strimla basilikan. Häll av oljan från tomaterna. Mixa tomaterna till en puré med mixer eller hacka fint med kniv. Rör ihop basilika, tomater, matyoghurt, majonäs och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev några droppar vattten om konsistensen känns för tjock. Sprid ut potatis, fänkål, rödlök, räkor och kräftstjärtar på ett fat. Klicka över ca hälften av dressingen och servera resten vid sidan av.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 250 g räkor skalade
  • 340 g kräftstjärtar burk
  • 750 g delikatesspotatis
  • 1 röd lök
  • 250 g fänkål
  • 12 kruka basilika
  • 34 dl soltorkade tomater iolja
  • 3 dl matyoghurt 10%
  • 1 dl majonäs
  • 1 msk citronskal finriven
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar nymalen

Kategorier

Receptet är skapat av 1956 och hämtat från
http://kokboken.se/1956/rak_och_kraftsallad
logo for print