1956s recept

Vitkålsallad

Antal: 2 port
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 10 minuter

Gör så här

Strimla vitkålen. Koka upp vatten och slå över kålen. Låt rinna av i ett durkslag. Skala och riv äpplet och blanda med citronsaften. Blanda salt, creme fraiche och pepparrot. Vänd ner vitkål och äpple. Strö över rosépeppar och svartpeppar. Stek chorizokorvarna och servera salladen. Det går även bra att använda kassler till.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 14 bit vitkålshuvud färskt
  • 1 äpple
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 tsk pepparrot färskriven
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 krm rosépeppar
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 st chorizokorvar

Kategorier

Receptet är skapat av 1956 och hämtat från
http://kokboken.se/1956/vitkalsallad
logo for print