Anders recept

Köttfärsbiffar med mozzarella

Antal: 4 port
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 20 minuter

Gör så här

Häll ner ströbrödet i vattnet och låt stå och svälla 10 minuter. Tillsätt köttfärsen, ägget, basilikan, salt och peppar och blanda till en smidig färs.

Dela upp osten åtta ungefär lika stora delar, dela därefter även upp köttfärsen i åtta delar. Tryck in en bit ost i varje köttfärsbit och forma dessa till biffar.

Stek biffarna i lite olja ca 5 minuter på varje sida.

Servera med en tomatbaserad sallad och kanske lite strimlad vitkål. För den som inte är känslig för kolhydrater funkar det utmärkt med bakad potatis till.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 12 dl ströbröd
  • 12 dl basilika
  • 1 tsk salt efter smak
  • 112 krm peppar efter smak
  • 150 g mozzarella
  • 12 msk olja till stekningen

Kategorier

Receptet är skapat av anders och hämtat från
http://kokboken.se/anders/kottfarsbiffar_med_mozzarella
logo for print