Annafreudenthals recept

Jordgubbsmoussetårta

Antal: 10 bitar
Förberedelsetid: 45 minuter
Tillagningstid: 25 minuter

Gör så här

Chokladbotten:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv mandelmassan och vispa ihop med 2 ägg och kakao.
  3. Smörj och bröa en rund form, 24 cm diameter.
  4. Häll smeten i formen och grädda i 20-25 minuter i nedre delen av ugnen.
  5. Låt chokladbotten svalna i formen.

Jordgubbsmousse:
  1. Vispa grädden fluffig.
  2. Blanda mixade jordgubbar, florsocker, vaniljsocker och äggula och tillsätt den vispade grädden. Vispa lite så ingredienserna blandas.
  3. Häll moussen i formen och ställ in i frysen ca 2 timmar.

Chokladganache:
  1. Hacka chokladen grovt och häll i en bunke.
  2. Värm grädde och honung, det ska koka upp men inte koka. Häll över chokladen och rör om tills det blir en jämn smet.
  3. Häll ett tunt lager chokladganache på toppen av tårtan och frys igen i minst 4 timmar.

  1. Vid servering, låt tårtan stå framme ca 20-30 minuter. Garnera med frukt och vita chokladhjärtan.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Jordgubbsmoussetårta

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • 150 g mixade jordgubbar
  • 1 äggula
  • 1 tsk vanilsocker
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kakao
  • 2 st ägg

Kategorier

Receptet är skapat av annafreudenthal och hämtat från
http://kokboken.se/annafreudenthal/jordgubbsmoussetarta
logo for print