Bokslukarnas recept

Karibisk ananaspaj

Antal: 8 bitar
Förberedelsetid: 35 minuter
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

Hacka samman mjöl och smör, tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i plast i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 225gr. Tryck ut degen i en pajform (25 cm diam) och grädda i ugnen ca 15 min. Låt kallna.
Skala ananasen och skär fruktsockret i små bitar. Smält smöret i stekpanna eller kastrull och fräs ananasbitarna ca 3 min. Tillsätt socker, rom och kryddor.
Vispa grädden och rör ner Kesella, socker och apelsinskal. Lägg krämen i pajskalet och fördela ananasfräset över.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk vatten
  • 1 ananas färsk, mogen
  • 1 msk smör
  • 12 dl råströsocker
  • 2 msk mörk rom
  • 12 tsk malen kryddnejlika
  • 12 tsk riven muskot
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g kesella
  • 12 dl råströsocker
  • 1 apelsinskal rivet skal av en apelsin

Kategorier

Receptet är skapat av bokslukarna och hämtat från
http://kokboken.se/bokslukarna/karibisk_ananaspaj
logo for print