Bokslukarnas recept

Samosa med lammfärs

Antal: 15 4 portioner
Förberedelsetid: 25 minuter
Tillagningstid: 25 minuter

Gör så här

Gör så här

1. Fyllning: Skala och hacka löken och skala och riv ingefäran. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla chilin fint. Finhacka koriandern. Blanda lammfärsen med ingefära och chili och lägg det i en kastrull tillsammans med salt, ärter och drygt 1 dl vatten. Låt alltsammans koka på medelvärme under omrörning tills köttet är torrt och smuligt, ca 10 minuter. Låt blandningen svalna och tillsätt sedan lök och koriander.

2. Knyten: Kavla ut degen. Skär ut ca 16 kvadrater med 10–12 cm sidor. Forma varje kvadrat till en strut. Lägg en klick fyllning i struten. Vik struten dubbel och vik in kanterna. Nyp ihop kanterna eller ”limma” dem med lite vetemjöl utrört i vatten.

3. Fritering: Värm oljan i en fritös eller kastrull med höga kanter. Släpp ner en degbit. När den flyter upp är oljan lagom varm. Fritera knytena gyllenbruna i 3–4 minuter, ta upp med hålslev och låt rinna av.

Kommentarer

2011-05-11 09:52 skrev magnus
Det här receptet gillar jag, man behöver ju knappt läsa det, bara att följa de eleganta bilderna. 5 stjärnor!
Samosa med lammfärs

Ingredienser

  • 1 paket smördeg
  • 500 g lammfärs
  • 1 cm färsk ingefä
  • 1 grön piri piri
  • 112 tsk salt
  • 100 g frysta ärter
  • 1 gul lök
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 l olja till fritering, mängd beroende på frityrgryta
Receptbilder - Samosa med lammfärsReceptbilder - Samosa med lammfärsReceptbilder - Samosa med lammfärsReceptbilder - Samosa med lammfärsReceptbilder - Samosa med lammfärsReceptbilder - Samosa med lammfärsReceptbilder - Samosa med lammfärs

Kategorier

Receptet är skapat av bokslukarna och hämtat från
http://kokboken.se/bokslukarna/samosa_med_lammfars
logo for print