Buggelibupps recept

Eggs Benedict

Antal: 4 portioner

Gör så här

Smält smöret på svag värme.

Vispa gulorna med vatten i en skål i vattenbad tills de börjar tjockna.

Vispa i det smälta smöret lite i taget till en tjock och krämig hollandaise. Ta inte med bottensatsen av smöret.

Smaka av såsen med salt och peppar.

Håll den varm på svag värme.

Koka upp vatten med lite salt och ättiksprit.

Knäck äggen ett och ett i en kopp och häll försiktigt ned dem i det sjudande vattnet. Sjud äggen i ca 3 minuter. Ta upp dem med hålslev och doppa >edan i kallt vatten. Putsa till äggen något och värm i lite varmt vatten före servering.

Brödet rostas och täcks med skinka. Lägg ett ägg, som saltats lätt, på varje toast och nappera, täck, med hollandaise.

Toppa eventuellt med lite krasse och svartpeppar.

Kommentarer

2009-11-06 11:49 skrev ulf
Eventtiellt?
2009-11-26 12:01 skrev petta
Käkade sånna här i San Fransisco 1996, Jeflar va gott det är.
Eggs Benedict

Ingredienser

  • 4 st äggulor
  • 1 msk vatten
  • 200 g smör smält
  • 12 citron saften
  • 1 skvätt ättiksprit
  • 4 st ägg
  • 4 skivor formfranska
  • 4 skivor skinka lättrökt
  • 1 del salt och peppar
  • 1 del krasse för garnering
Receptet är skapat av buggelibupp och hämtat från
http://kokboken.se/buggelibupp/eggs_benedict
logo for print