Buggelibupps recept

Falukorvspiroger

Antal: 22 st

Gör så här

Börja med fyllningen. Hacka löken fint och bryn den ljusgul. Låt kallna. Hacka korven smått. Hacka svampen om sådan används. Blanda med ovriga ingredienser i en skål.
Värm mjölken till degen till 45 grader och häll den i degbunken.
Blanda jästen i en del av mjölet. Tillsätt äggulor, ost, mjöl och olja till degvätskan, spar lite av mjölet till utbakningen. Ställ att jäsa i 15 minuter.
Forma små bullar, platta till och kavla ut till en tekakas storlek, 1/2 cm tjock. Fördela fyllningen på dem. Vik ihop till en halvmåne och tryck samman kanterna med en gaffel. Låt jäsa ytterligare 15 minuter.
Pensla med äggvitorna som blev över och grädda på smord och mjöldoftad plåt eller på bakplåtspapper i 225 grader 10-15 minuter.

Kommentarer

2009-11-05 09:50 skrev hakan
Låter smaskens!
Falukorvspiroger

Ingredienser

  • 1 påse torrjäst
  • 5 dl mjölk
  • 14 dl vetemjöl
  • 3 st äggulor
  • 2 dl riven ost
  • 4 msk olja
  • 12 tsk salt
  • 400 g falukorv
  • 2 st gula lökar
  • 1 msk torkad libsticka eller 1 liten burk svamp
  • 1 tsk spiskummin
  • 12 tsk salt
  • 3 msk grädde eller créme fraiche
  • 1 msk smör eller olja
Receptet är skapat av buggelibupp och hämtat från
http://kokboken.se/buggelibupp/falukorvspiroger
logo for print