Buggelibupps recept

Fettuccine Alfredo

Antal: 4 personer

Gör så här

En mycket lättlagad sås som bör tillredas precis före servering.

Koka pastan al dente i en stor kastmil med saltat vatten. Låt pastan rinna av väl och häll tillbaka i kastrullen.

Medan pastan kokar bereder man såsen: Smält smöret i en kastrull på svag värme. Tillsätt parmesan och grädde och låt såsen sjuda under omröming tills den tjocknat något. Smaka upp med salt och nymald svartpeppar.

Häll såsen över pastan och tillssätt persiljan. Blanda väl.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Fettuccine Alfredo

Ingredienser

  • 400 g pasta tex. fettuccine eller annan brad bandpasta
  • 50 g smör
  • 3 dl parmesan färskriven
  • 212 dl grädde
  • 12 dl bladpersilja hackad
  • 1 del salt och peppar från kvarn
Receptet är skapat av buggelibupp och hämtat från
http://kokboken.se/buggelibupp/fettuccine_alfredo
logo for print