Buggelibupps recept

Moules a la marmiere

Antal: 4 personer

Gör så här

Borsta, skölj och skrapa mussloma.

Sautera lök, fänkål, vitlök och örter i olja i en kastrull. Lägg i pepparkorn och hela och slutna musslor. Slå på vin och låt mussloma koka under lock tills de öppnat sig, kasta de stängda. Häll genom en sil över musselspadet i en annan kastrull och håll mussloma varma.

Koka ihop musselspadet och grädden till hälften och red med beurre manié dvs. smöret som rörts ihop med mjölet. Smaka av med salt och peppar.

Lägg musslorna i såsen och toppa med rikligt med persilja.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Moules a la marmiere

Ingredienser

  • 2 kg blåmusslor
  • 2 msk olivolja
  • 4 st scharlottenlökar hackade
  • 12 fänkål hackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 st persiljestjälkar
  • 4 kvistar timjan
  • 1 lagerblad
  • 1 del vitpeppar några hela korn
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 1 knippe persilja hackad
  • 1 del salt och peppar
Receptet är skapat av buggelibupp och hämtat från
http://kokboken.se/buggelibupp/moules_a_la_marmiere
logo for print