Catyas recept

Pumpapaj

Antal: 8 portioner
Förberedelsetid: 45 minuter
Tillagningstid: 60 minuter

Gör så här

Pajdeg:
Börja med att göra pajdegen, förslagsvis i en matberedare där du snabbt mixar smör, mjöl och vatten.
Platta ut pajdegen i en pajform eller en form med avtagbara kanter och nagga botten med en gaffel. Ställ i frys i 30 minuter.
Förgrädda skalet i ugn, 200 grader i 15 minuter.


Pajfyllning:
Börja med att sjuda pumpaköttet i vatten under lock i ca 15 minuter. Häll därefter av pumpan i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt.
Mixa sedan köttet till en puré, blanda i grädde, socker, ägg och kryddor.

Fyll pajskalet med fyllningen och grädda långt ner i ugnen i 50-60 minuter i 200 grader.

Strö över rostade, hackade pecannötter och servera ljummen med något av följande:
Vispad grädde, vaniljglass, blåbärssylt eller björnbärssylt.

Kommentarer

2009-11-09 15:58 skrev ulf
Woohoo, första receptet. Gryyymt.
2009-11-09 16:11 skrev catya
Jag är sån gris. Därför. :)
Pumpapaj

Ingredienser

  • 100 g smör kylskåpskallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 400 g pumpakött tärnat
  • 2 dl vispgrädde
  • 134 dl råsocker
  • 3 st ägg
  • 12 tsk kanel
  • 12 tsk ingefära
  • 2 krm muskot
  • 2 dl pecannötter hackade och rostade
Receptbilder - Pumpapaj
Receptet är skapat av catya och hämtat från
http://kokboken.se/catya/pumpapaj
logo for print