Meny

Faceboken

Senaste recepten

Se fler recept

Senaste blogginläggen

Se fler Blogginlägg

Emylis recept

Dinkelpitabröd

Antal: 15 15
Förberedelsetid: 1 minuter
Tillagningstid: 8 minuter

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°) och blanda i salt, sirap, olja och nästan allt mjöl (var försiktig med mjölet, jag tycker att det blir bäst när degen är lite kladdig innan jäsningen).

Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.

Tag upp den på mjölat bord, dela den i 20 delar och kavla ut till ca 1⁄2 cm tjocka kakor.

Lägg dem på smord plåt och grädda i 275° mitt i ugnen ca 8 minuter.

Låt kallna under bakduk.

Skär en skåra i bröden så de kan fyllas.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Dinkelpitabröd

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 112 msk sirap
  • 2 msk olivolja
  • 9 dl dinkelsikt
  • 2 dl dinkelmjöl (fullkorn)

Kategorier

Receptet är skapat av emyli och hämtat från
http://kokboken.se/emyli/dinkelpitabrod
logo for print