Emylis recept

Fiskbiffar

Antal: 3 portioner
Förberedelsetid: 40 minuter
Tillagningstid: 60 minuter

Gör så här

Skär fiskköttet i pyttesmå bitar.

Mixa räkorna ytterst lite.

Blanda fisk och räkor och strö över salt.

Hacka lök, persilja och chili.

Tillsätt lök, chili, fisksås, limesaft.

Rör om varsamt.

Vispa äggvitan till hårt skum.

Vänd varsamt ned i fisksmeten – rör så lite som möjligt annars kan biffarna bli sega.

Forma runda biffar av smeten och lägg på en tallrik.

Platta ev till dem lite. Låt stå i kylen ca 30 minuter och vila.

Stek sedan biffarna varsamt i olja och smör. Räkna med 3 minuter på varje sida.

Servera med en god dipsås, wokade grönsaker och grön vårsallad.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Fiskbiffar

Ingredienser

  • 2 st fiskfilé av gös eller torsk
  • 6 st scampi
  • 2 st scharlottenlökar finhackad
  • 12 röd chilifrukt liten
  • 2 msk fisksås
  • 1 stänk limejuice juicen från en halv limefrukt
  • 1 äggvita
  • 1 knippe bladpersilja

Kategorier

Receptet är skapat av emyli och hämtat från
http://kokboken.se/emyli/fiskbiffar
logo for print