Emylis recept

Fiskspett med jätteräkor

Antal: 5 portioner
Förberedelsetid: 60 minuter
Tillagningstid: 70 minuter

Gör så här

Pressa citronsaften i en skål.

Finhacka ca 1 dl färsk timjan och lägg i skålen.

Blanda ned 2 msk olivolja samt salt och röd chili.

Dela jätteräkorna på mitten. Skär fisken i kuber.

Trä upp fisk samt räkor på träspett. Pensla över marinaden och låt stå i kylen ca 1 timma.

Grilla alt stek i ugnen ca 10 minuter tills fisken är genomstekt.
Pensla ett varv till med marinaden under grillningen.

Servera med färsk slungad spenat, fräsch grönsallad, soltorkade tomater och hyvlad parmesanost.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Fiskspett med jätteräkor

Ingredienser

  • 8 st jätteräkor
  • 600 g fiskkuber fast fisk, ex. lax, marulk
  • 1 citron
  • 1 knippe timjan
  • 1 skvätt olivolja
  • 1 nypa salt och peppar
  • 1 bit hackad chili

Kategorier

Receptet är skapat av emyli och hämtat från
http://kokboken.se/emyli/fiskspett_med_jatterakor
logo for print