Emylis recept

Gratinerade havskräftor

Antal: 12 portioner
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 15 minuter

Gör så här

Klyv kräftorna på längden genom att lägga dem på rygg och skär ett snitt längs med stjärten till huvudet. Lägg halvorna på en plåt.

Strö över salt. Lägg på den fint hackade färska dillen och persiljan.

Blanda ihop smöret med de pressade vitlöksklyftorna. Klicka vitlökssmöret över halvorna.

Häll till sist över olivoljan. Gratinera kräftorna i ugn på 225° på översta falsen i ugnen i 5 minuter. Ös över spadet och gratinera ytterligare 5 minuter. ( Används kokta havskräftor ska de endast gratineras i några minuter på översta falsen.)

Servera med ruccolasallad och hyvlad parmesanost.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Gratinerade havskräftor

Ingredienser

  • 12 st havskräftor helst råa
  • 100 g smör
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe persilja
  • 5 st vitlöksklyftor pressade
  • 112 dl olivolja
  • 1 nypa salt och peppar

Kategorier

Receptet är skapat av emyli och hämtat från
http://kokboken.se/emyli/gratinerade_havskraftor
logo for print