Emylis recept

Lammstek

Antal: 8 portioner
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 165 minuter

Gör så här

Gnid in lammsteken med olja, runt om. Strö på salt och rosmarin och gnid in med händerna både under- och ovansidan.

Skiva vitlöken. Skär små snitt i köttet och stoppa in vitlökskivorna.

Lägg lammsteken i en ugnsfast form som är ungefär lika stor som steken. Stick in en köttermometer.

Stek i nedre delen av ugnen i 175 grader till termometern visar 60-70 grader beroende på om du vill ha köttet rosa eller genomstekt. Detta tar ca 1 ½ timme.

Ta ut steken och rulla in i aluminiumfolie och låt ligga ca 15-30 minuter. Skär köttet i skivor.

Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Lammstek

Ingredienser

  • 112 kg lammstek
  • 2 msk olivolja
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 112 msk rosmarin
  • 1 msk timjan

Kategorier

Receptet är skapat av emyli och hämtat från
http://kokboken.se/emyli/lammstek
logo for print