Emylis recept

Torskfilé med rotfruktstäcke

Antal: 1 portion
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter

Gör så här

Lägg upp filéerna på ett fat och droppa över 2⁄3 av den färskpressade citronen.

Riv vitkål och moroten grovt.

Koka upp grönsaksbuljongen, lägg i de rivna rotfrukterna och koka 2 min.

Sätt ugnen på 225°C.

Smörj en ugnsfast form med smör.

Lägg i torskfiléerna, salta och peppra. Hacka persiljan grovt.

Sjud upp buljongen och blanda ner crème fraiche och persilja.
Smaka av med resten av citronsaften, salt och peppar.
Blanda ner de rivna rotfrukterna i såsen och bred ut den över torskfiléerna.

Sätt in i ugnen, 10–13 min. Servera med grönsallad.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Torskfilé med rotfruktstäcke

Ingredienser

  • 1 torskfilé eller en annan vit fisk
  • 3 msk citronsaft
  • 12 del riven vitkål
  • 112 delar riven morot
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 nypa persilja
  • 12 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt

Kategorier

Receptet är skapat av emyli och hämtat från
http://kokboken.se/emyli/torskfile_med_rotfruktstacke
logo for print