Famahlins recept

Bearnaisesås

Antal: 3 personer
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 20 minuter

Gör så här

Skira (smält) smöret på svag värme i en kastrull.
Håll smöret varmt.

Finhacka 2 schalottenlökar och lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1 liten kvist dragon, vitpepparkorn, vitvinsvinäger, fond och vatten.
Låt reducera till hälften.

Tag en ny kastrull och lägg i äggula, dijonsenap, persilja, och dragon
Sila ner lökskyn i den nya kastrullen.
Värm kastrullen försiktigt och vispa med elvisp tills röran har blivit tjock.

Ta kastrullen från värmen och vispa ner det smälta smöret först droppvis, sedan i en tunn stråle.
Se till att inte bottensatsen smöret kommer med.

Smaksätt din bearnaisesås med salt, peppar och en aning cayennepeppar.

Klart!

Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Bearnaisesås

Ingredienser

  • 1 cayennepeppar
  • 1 peppar
  • 1 salt
  • 12 dl vatten
  • 2 st scharlottenlökar finhackad
  • 8 st vitpepparkorn
  • 2 msk dragon färsk, hackad
  • 2 msk persilja hackad
  • 1 tsk oxfond eller kalvfond
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 4 st äggulor
  • 200 g smör

Kategorier

Receptet är skapat av famahlin och hämtat från
http://kokboken.se/famahlin/bearnaisesas
logo for print