Famahlins recept

Grekiska färsbiffar

Antal: 4 pers
Tillagningstid: 60 minuter

Gör så här

  1. Lägg färsen i en bunke. Skala vitlöken och riv den fint och blanda ner i färsen tillsammans med de övriga ingredienserna. Krydda färsen med med vitpeppar efter smak

  1. Forma färsen till avlånga färsbullar och stek dem vackert gyllenbruna.


Ät färsbiffarna med klyftpotatis, tsatsiki och tomatsallad så känns det som ett besök i den grekiska övärlden.

1 portion innehåller: 179 kcal/749 kJ, 11 g fett, 0 g fibrer


Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Grekiska färsbiffar

Ingredienser

  • 1 tsk salt
  • 1 msk myntablad färsk, hackad
  • 12 citron skalet, rivet
  • 12 dl persilja finhackad
  • 400 g nötfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk flytande margarin

Kategorier

Receptet är skapat av famahlin och hämtat från
http://kokboken.se/famahlin/grekiska_farsbiffar
logo for print