Famahlins recept

Panaeng Curry Kyckling

Antal: 4 personer
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

Häll i oljan i gryta eller kastrull

Lägg i currypastan och kokosmjölken

Rör ihop och koka en liten stund.

Lägg i kycklingfilén skuren i tunna skivor.

Häll i vatten och koka tills kycklingen är genomkokt.

Strimla eller skiva moroten fint och lägg i

Tillsätt fisksås och natriumglutamat

Ta bort kärnorna ur chilin och strimla den fint och lägg i

Lägg i fint strimlad thaibasilika och limeblad

Smaka av, tillsätt eventuellt lite socker

Servera med ris.

Ät
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Panaeng Curry Kyckling

Ingredienser

  • 2 msk panaeng currypasta Finns i asiatiska livsmedelsaffärer
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk olja ...jag tog rapsolja
  • 400 g kycklingfiléer
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk natriumglutamat Finns i asiatiska livsmedelsaffärer
  • 1 morot
  • 112 dl vatten
  • 1 knippe söt basilika "Thaibasilika", Finns i asiatiska livsmedelsaffärer
  • 2 st limeblad Finns i asiatiska livsmedelsaffärer
  • 4 st röda chilifrukter

Kategorier

Receptet är skapat av famahlin och hämtat från
http://kokboken.se/famahlin/panaeng_curry_kyckling
logo for print