Fiffis recept

Carolines ryssröra

Antal: 4 portioner

Gör så här

  1. Koka ris enligt instruktioner du fått av ristillverkaren
  2. Fräs lök och köttfärs
  3. Rör sedan ned purjon och smula ned buljongtärning
  4. Tillsätt tomatpuré, ketchup och kryddor
  5. Späd med vatten utan att den blir för rinnig och låt koka ca 15 min
  6. Blanda ned riset och blanda väl
  7. Servera i pitabröd

En sallad till är inte fel.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 2 dl ris
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl purjolök strimlad
  • 12 dl tomatpuré
  • 2 msk ketchup
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 12 tsk salt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk allkrydda
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 msk gula lökar
  • 8 st pitabröd

Kategorier

Receptet är skapat av fiffi och hämtat från
http://kokboken.se/fiffi/carolines_ryssrora
logo for print