Fiffis recept

Citronpaj med passionsfrukt

Antal: 8 portioner
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 40 minuter

Gör så här

  1. Sikta ner möjl och salt i en hög på en sval arbetsbänk och gör sedan en grop i mitten.
  2. Lägg smör, 2 äggulor, 1 msk vatten och 0.5dl socker i gropen och arbeta ihjop dem med hjälp av ena handens fingertoppar. Blandningen ska se ut som ungefär som äggröra.
  3. Arbeta sedan in mjölet i blandningen lite i taget tills du har en smidig deg.
  4. När degen är klar, sprid ut den på en form (ca 20 cm) och låt stå kallt i ca 30 minuter och förgrädda den sedan i ca 15 minuter. Ha ett bakplåtspapper över under förgrädningen.
  5. Gör fyllningen. Vispa ihop de 4 äggen tillsammans med 0.5dl socker, 1.5 dl vispgrädde, citronskal och citronsaft.
  6. Häll blandningen i pajskalet och jämna till ytan om så behövs. Grädda på 150 grader i ca 25-30 minuter tills fyllningen är fast. Ta ut den ur ugnen och låt svalna.
  7. Rör ned kärnorna från två av passionsfrukterna i den uppvispade 1.5dl grädden och sprid ut över pajen.
  8. Strö kärnorna från den sista passionsfrukten över som garnering.
Pajen bör serveras inom en timme.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Citronpaj med passionsfrukt

Ingredienser

  • 175 g vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 75 g smör osaltat, mjukt
  • 2 st äggulor
  • 1 msk vatten kallt
  • 12 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 12 dl strösocker
  • 112 dl vispgrädde
  • 3 st citroner saft och finrivet skal
  • 3 st passionsfrukt
  • 112 dl vispgrädde vispad

Kategorier

Receptet är skapat av fiffi och hämtat från
http://kokboken.se/fiffi/citronpaj_med_passionsfrukt
logo for print