Filidutts recept

Aubergin med kinesisk smak

Antal: 2
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

1. Skölj auberginen och skär i fingerstora bitar. Salta, låt vila 5 minuter och torka sedan av med papper.
2. Hetta upp 0,5 dl olja och stek auberginen under omrörning. Häll i mer olja om det behövs. Lägg åt sidan.
3. Stek ingefära, vitlök och bönsås i 1,5 msk olja i en minut.
4. Tillsätt salt, sojasås, socker och buljong. Rör om och lägg i auberginen. Stek tills vätskan börjar försvinna.
5. Hacka salladslöken. Tillsätt den och sesamoljan. Rör om.
6. Tillsätt majsstärkelse utrört i vatten, rör om och stek tills såsen börjar tjockna. Servera genast med ris.

Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 1 aubergin
  • 1 salladslök
  • 112 msk färsk ingefära hackad
  • 212 msk vitlöksklyftor hackad
  • 12 msk svart bönsås finns i asiatiska affärer
  • 1 msk kinesisk soja
  • 12 tsk salt
  • 12 tsk socker
  • 34 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk sesamolja
  • 12 msk majzena utrört i 2 msk vatten
  • 1 dl olja

Kategorier

Receptet är skapat av filidutt och hämtat från
http://kokboken.se/filidutt/aubergin_med_kinesisk_smak
logo for print