Fredangs recept

Melonsallad med grillade vannameiräkor

Antal: 4 Portioner
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

Räkor:
Blanda räkorna med currypasten, olivolja och flingsalt. Ställ i kylen.

Sallad:
Dela och kärna ur melonen, skär bort skalet. Skär den i tunna skivor, gärna med mandolin. Skär gurkan i tunna skivor på längden, gärna med mandolin. Skär tomaterna i tunna skivor.
Varva grönsakerna på ett stort fat och krydda med chiliflakes, flingsalt och peppar. Strö över hackad mynta.

Trä räkorna på blötlagda spett. Pensla räkorna med olja. Grilla några minuter på varje sida.
Toppa salladen med räkspetten och garnera med mynta.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 st bifftomater
  • 1 gurka
  • 1 galia- eller cantaloupemelon
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk röd currypasta
  • 350 g tigerräkor
  • 2 msk hackad mynta

Kategorier

Receptet är skapat av fredang och hämtat från
http://kokboken.se/fredang/melonsallad_med_grillade_vannameirakor
logo for print