Fredangs recept

Saffransgranola

Antal: 0
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 40 minuter

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält under tiden kokosoljan tillsammans med vattnet i en kastrull på låg värme. Blanda sedan ned det varma vatten och den smälta kokosoljan tillsammans med agavesirap i bunken med torra ingredienser. Lägg sedan ett bakplåtspapper i en långpanna och häll över granolablandningen. Sätt in i ugnen och öppna sedan ugnsluckan ungefär var femte minut för att röra i granolan. Efter ca 20 minuter så är granolan klar! Låt svalna och blanda sedan i russinen. Ät granolan tillsammans med förslagsvis naturell yoghurt, havreyoghurt eller havremjölk och bär.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 12 g saffran
  • 1 dl russin
  • 2 msk agavesirap eller honung
  • 2 msk kokosolja
  • 114 dl vatten
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 1 krm havssalt
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl solroskärnor
  • 512 dl havregryn

Kategorier

Receptet är skapat av fredang och hämtat från
http://kokboken.se/fredang/saffransgranola
logo for print