Gais recept

Broccoli, morot och spenatfrittata

Antal: 4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200° och smörj en muffinsform.

2. Blanda ägg, grädde och parmesan i en skål. Krydda med lite salt och peppar.

3. Stek alla grönsaker i en stekpanna tills mjukt, 5-10 minuter. Fördela grönsakerna jämt mellan muffinsformar och häll över äggblandningen. Spara lite utrymme i varje form så muffinsen har utrymme att växa.

4. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter, eller tills muffinsarna är gyllenbruna.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 1 msk smör eller olivolja
  • 8 st slagna ägg
  • 70 g grädde ca 0,8dl
  • 2 msk parmesan, riven
  • 60 g spenatblad
  • 3 st vårlökar, finhackade
  • 912 st broccoli bukett, grovt hackad
  • 2 st morötter, tunt skivade
  • 1 salt och peppar

Kategorier

    Receptet är skapat av gais och hämtat från
    http://kokboken.se/gais/broccoli_morot_och_spenatfrittata
    logo for print