Hagstrom88s recept

Abborre/fisk i röd curry

Antal: 6 portioner
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

Förberedelser:
Finhacka lökarna.
Skär broccolin i små buketter.
Skiva moroten i längsgående skivor.
Paprika hackas grovt.
Strö citronpeppar över fiskbitarna (ca 2-3 cm stora bitar) och låt dem dra en stund.

Tillagning:
Börja med Curryn:
- Fräs löken i en kastrull - låt den inte ta färg.
- Häll i currypastan.
- Stek 2 minuter.
- Häll i kokosmjölken, fiskbuljongen, lime, socker och ingefära.
- Låt koka i ca 10 min. Addera lite vatten om det blir för torrt.

Ta fram en stekpanna med olja.
Stek paprika, broccoli och moroten en stund så de blir mjuka.
Häll över i kastrullen.

Stek nu sist fiskbitarna ca 3 min/sida på ganska hög värme.
Lägg allt i kastrullen.

Låt småputtra ett par minuter.

Äts med ris/potatis.





Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 2 tsk röd currypasta eller pulver
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 2 msk matolja
  • 2 msk citronpeppar
  • 6 st abborbyxor ca 600 g Filéade abborrar - ser ut som byxor. Inga pluttabborrar. Fungerar bra med spättfiléer och torsk även
  • 1 burk kokosmjölk
  • 7 st limeblad eller 1 pressad lime
  • 2 msk fiskfond eller halv fiskbulongtärning
  • 1 tsk strösocker
  • 12 tsk ingefära (torkad)
  • 1 morot
  • 1 färsk broccoli
  • 1 röd paprika

Kategorier

Receptet är skapat av hagstrom88 och hämtat från
http://kokboken.se/hagstrom88/abborrefisk_i_rod_curry
logo for print