Meny

Faceboken

Senaste recepten

Se fler recept

Senaste blogginläggen

Se fler Blogginlägg

Hagstrom88s recept

Fram-/bakbog i ugn (Rådjur, lamm, hjort)

Antal: 6 portioner
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 50 minuter

Gör så här

Förberedelser:
Putsa steken.
Stick små hål i steken.
Bryn steken i stekpanna lätt.
Peta in hackad vitlök (lamm) eller krossade enbär (vilt).
Gnid in steken med salt/peppar/hackad rosmarin & timjan.
Smöra en form.
Lägg steken i formen med klick smör ovanpå.

Sätt på ugnen - 175c.

Tillagning:
Stoppa in steken i ugnen.
Frambensstek: Efter 15 & 30 minuter - ös steken med 1 dl vatten.
Bakstek: Efter 30 minuter, 60 minuter, 90 minuter - ös steken med 1,5 dl vatten.
Frambensstek: Klart efter 50 minuter
Bakstek: Klart efter 2 timmar.
Häll köttskyn i såskastrullen.
Ta upp steken och låt vila 20 minuter på skärbräda.

Sås (du kan också göra vanlig rödvinssky):
Köttskyn
2 dl grädde
Svamp
Creme fraiche
2 krossade enbär (endast vilt)
Salt / peppar
Lite dragon & timjan.
Red av med lite mjöl/majzena om du vill ha såsen tjockare.

Servera med ärtor, bönor, potatiskroketter och gelé.

Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Fram-/bakbog i ugn (Rådjur, lamm, hjort)

Ingredienser

  • 1 kvist dragon
  • 1 burk gelé
  • 100 g smör
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist timjan
  • 8 st krossade enbär Hjort & rådjur
  • 1 stek med ben Lamm, hjort, rådjur
  • 5 st vitlöksklyftor Lamm
  • 2 dl vatten 4,5 dl om bakstek
  • 2 dl grädde 3 dl om bakstek
  • 1 näve torkade trattkantareller eller 2 dl vanliga kantareller
  • 1 burk crème fraiche

Kategorier

Receptet är skapat av hagstrom88 och hämtat från
http://kokboken.se/hagstrom88/fram-bakbog_i_ugn_radjur_lamm_hjort
logo for print