Hagstrom88s recept

Gravad lax

Antal: 1 st

Gör så här

Ta laxsidan och skär av 2 lika breda bitar (ca 12-15 cm styck).
Det är dessa du skall grava.
Stjärtbiten av laxen kan du skära upp i laxpinnar och steka till middag (med lite svartpeppar, salt och citronsaft).

Gravningen:

Blanda den grovstötta pepparn med salt, strösocker.
Strö ut över laxbitarna.
Strö på hackad dill.
Lägg nu köttsidorna MOT varandra så du får ett litet paket.
Lägg i fryspåse och knyt ihop.
Lägg i kylen i bunke.
Vänd några gånger om dagen.
Efter 2 dagar är allt klart!
Skrapa av kryddorna.
Skär tunt och ät!
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Gravad lax

Ingredienser

  • 4 msk strösocker
  • 4 msk salt
  • 2 tsk grovstött vitpeppar
  • 1 laxsida med skinn urbenad
  • 2 kvistar dill

Kategorier

Receptet är skapat av hagstrom88 och hämtat från
http://kokboken.se/hagstrom88/gravad_lax
logo for print