Hagstrom88s recept

Gravad sik

Antal: 6 port
Förberedelsetid: 2 minuter
Tillagningstid: 5 minuter

Gör så här

Filéa en fjällad sik.
Mortla enbär och granskott.
Ta fram en fryspåse.
Lägg filé nr 1 med skinner nedåt och strö över blandningen.
Droppa konjaken på.
Lägg den andra filéen ovanpå (kött mot kött).
Pressa ur luften och knyt ihop.
In i kylen 2 dygn, vänd då och då.

Servering: Skrapa av enbär och granskott. Skär i tunna skivor med en vass kniv.

Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 5 cl konjak
  • 1 dl granskott översta ljusgröna delen på en unggran.
  • 5 st enbär
  • 34 dl salt
  • 34 dl strösocker
  • 1 sik ca 1 kg

Kategorier

Receptet är skapat av hagstrom88 och hämtat från
http://kokboken.se/hagstrom88/gravad_sik
logo for print