Hagstrom88s recept

Hur man gör egen löjrom/sikrom

Antal: 0
Förberedelsetid: 120 minuter
Tillagningstid: 10 minuter

Gör så här

För att göra egen löjrom/sikrom

1. Lägg rommen i vatten. Ca 2 liter vatten till 250 g rom.
2. Rör med en ballongvisp.
3. Avlägsna hinnor/skräp med matsked - dåliga romkorn flyter upp om man rör runt försiktigt. Tar ca en timme framför tv:n.
4. Byt vatten några gånger - sila rommen i finmaskigt durkslag - upprepa punkt 3.
5. När du är nöjd med silningen - låt rommen stanna i durksklaget ovanpå en burk och låt den rinna av ordentligt över natten, i kylskåp.
6. Salta till sist rommen, 3 g salt/100 g rom. (sikrom 4%). Rör om.
7. Förpacka den t.ex i små burkar

Viktigt:
Frys den färdinga rommen! Minst i 24 timmar.
Viktigt - all rom bör frysas några dagar innan den äts. Det finns en teoretisk risk för parasiter.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Hur man gör egen löjrom/sikrom

Ingredienser

  • 2 l vatten
  • 250 g rom

Kategorier

Receptet är skapat av hagstrom88 och hämtat från
http://kokboken.se/hagstrom88/hur_man_gor_egen_lojromsikrom
logo for print