Hagstrom88s recept

Kallrökt ost

Antal: 0

Gör så här

Välj "gräddiga ostar" - svårt för röken att "tränga in" i hårda ostar.
Dela ostarna i ca 5 * 5 * 10 cm stora "tegelstenar"
Kallrök dem i ca 4 timmar
Förpacka bitarna i gladpack, lägg i fryspåse och pressa ut luften.
Låt ligga svalt i kylen minst 3 veckor (röksmaken tränger in ordentligt).
Ät!

Vilken dålig skräpost som helst blir ett mirakel!

Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Kallrökt ost

Ingredienser

  • 1 cheddar Välj någon/några "mjuka ostar".
  • 1 gräddost
  • 1 herrgårdsost
  • 1 prästost
  • 1 boxholms ost

Kategorier

Receptet är skapat av hagstrom88 och hämtat från
http://kokboken.se/hagstrom88/kallrokt_ost
logo for print