Hagstrom88s recept

Lammlever Anglaise

Antal: 0

Gör så här

Förberedelser:
Putsa och skölj levern i kallt vatten.
Låt ligga i vattenbad i 30 min.
Skiva levern i tunna skivor (ca 5 mm).
Skiva äpplet.
Skala och skiva rödlöken.
Blanda mjöl och salt på en tallrik.

Tillagning:
Stek baconet knaprigt -2 ggr - i nytt smör.
Lägg baconet på fat. Spara fettet från stekningen.
Stek rödlöken och äpplet mjuka - lägg över på fat.

Vänd lammlevern i mjölet och saltet.
Stek dem bruna i baconfettet och lite nytt smör.
Lägg över skivorna på ett serveringsfat.
Ta kaprisen och bryn i baconfettet och med lite smör.

Servering:
Lägg bacon, lök, äpplet och kapris ovanpå levern med lite av det smälta fettet ovanpå. Lägg på lite färsk persilja och skivad gurka.

Servera med potatismos eller pressad potatis. Rårörda lingon funkar alltid.






Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Lammlever Anglaise

Ingredienser

  • 3 msk smör
  • 2 msk smör
  • 1 krm vitpeppar
  • 12 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 msk kapris
  • 12 st baconskivor Kalkonbacon funkar också
  • 700 g lammlever
  • 2 st rödlökar
  • 1 äpple modell större

Kategorier

Receptet är skapat av hagstrom88 och hämtat från
http://kokboken.se/hagstrom88/lammlever_anglaise
logo for print