Hagstrom88s recept

Mamma Birgittas kräftkok

Antal: 0
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 12 minuter

Gör så här

Skölj kräftorna under rinnande vatten.
Om klorna hänger nedåt - de är döda - släng!
Kräftor måste visa livstecken om du skall koka dem.

Ta en stor gryta med
2 liter vatten och lägg i alla ingredienserna.

Låt det koka upp.
I med kräftorna.

Vänta tills de kokar upp igen och börja då ta tiden.
Låt koka 12 minuter.

Låt de stå i minst 1 dygn svalt innan du äter eller fryser dem.
Godast efter 3 dygn.
Låt aldrig stå mer än 4 dygn.

Satsen går att dubbla om du har stor gryta och många kräftor. Ett dubbelkok kan man tränga ned ca 50 kräftor i om det kniper.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Mamma Birgittas kräftkok

Ingredienser

  • 2 l vatten
  • 2 st sockerbitar
  • 1 kg kräftor 20-25 st beroende på storlek
  • 1 msk kumminfrö
  • 1 dillkrans Krondill eller vanlig dill med dillfrön
  • 2 msk dillfrön
  • 1 burköl
  • 34 dl grovsalt
Receptbilder - Mamma Birgittas kräftkok

Kategorier

Receptet är skapat av hagstrom88 och hämtat från
http://kokboken.se/hagstrom88/mamma_birgittas_kraftkok
logo for print