Hagstrom88s recept

Stekt strömming eller siklöja

Antal: 0
Förberedelsetid: 60 minuter
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

Förberedelse:
Vispa ihop ägg, senap och mjölk. Krydda med lite salt och peppar.
Lägg flundrorna i och låt dem ligga ett par timmar.
Blanda ihop rågmjöl och ströbröd i en bunke.

Ta en flundra och lägg den med skinnet nedåt.
Lägg persilja på.
Ta en flundra till och lägg ovanpå med skinnet uppåt.
Doppa i råg/ströbröd - lägg på fat.
Upprepa ovanstående tills flundrorna är slut.

Tillagning:
Stek flundrorna i smör - 3 min/sida.

Servera med potatismos och skirat smör eller rårörda lingon!

ps. Gör gärna så många som möjligt när du ändå håller på. Går utmärkt att frysa eller lägga in i ättika.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Stekt strömming eller siklöja

Ingredienser

  • 30 st strömmingsflundror Klippta och benfria
  • 3 st ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl senap ljus senap, t.ex Dijon
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 10 knippen persilja

Kategorier

Receptet är skapat av hagstrom88 och hämtat från
http://kokboken.se/hagstrom88/stekt_stromming_eller_sikloja
logo for print