Hagstrom88s recept

Varmröka lax - fem olika smaker

Antal: 0

Gör så här

Strö grovsalt över laxsidan i en ugnsplåt (det kommer rinna..)
- inte så mycket på den smala stjärtdelen
Låt stå svalt över natten.
Skölj av saltet och badda torrt med handduk.
Låt lufttorka i 30 min.
Smeta in vald blandning (alt a - e).

Låt röken bli ca 80c varm.
In med laxen - med en köttermometer i den tjockaste delen.
Klar efter ca 3-4 timmar (när den blivit 60c inuti).
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Varmröka lax - fem olika smaker

Ingredienser

  • 1 laxsida filéad och urbenad
  • 112 dl grovsalt
  • 112 dl finhackad dill alt a
  • 112 dl strösocker alt a
  • 112 dl brunt farinsocker alt b
  • 1 citronsaft alt b (krama ur en citron)
  • 112 dl finhackad dill alt c
  • 1 dl söt senap alt c
  • 112 dl finhackad dill alt d
  • 112 dl flytande honung alt d
  • 112 dl lemoncurd alt e (finns på marmeladhyllan)

Kategorier

Receptet är skapat av hagstrom88 och hämtat från
http://kokboken.se/hagstrom88/varmroka_lax_-_fem_olika_smaker
logo for print