Hakans recept

Feta saganaki

Antal: 4 portioner
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 15 minuter

Gör så här

Skölj och torka tomaterna och skär dessa i tre skivor. Lägg tomatskivorna i en oljad eldfast form.

Garnera med skivad vitlök och basilikablad. Placera två stycken fetaostkuber på varje tomatskiva. Dela oliverna (och kärna ur dem om de inte är kärnfria). Skölj och torka paprikan och skär den i bitar (ta bort kärnor och strängar). Strimla sedan paparikabitarna. Lägg paprikastrimlorna i formen mellan tomaterna och lägg ytterligare några fetaostkuber på dem och lägg i olivhalvorna.

Strö paprikapulver och oregano över det hela och ringla över med olivolja.

Låt formen stå i ugnen i ca 15 minuter i 240 grader.

Lägg gärna på några färska basilikablad innan servering.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Feta saganaki

Ingredienser

  • 4 st tomater stora
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 knippe basilika färsk
  • 500 g grekisk fårost
  • 10 st svarta oliver
  • 1 röd paprika
  • 1 nypa paprikapulver
  • 1 nypa oregano
  • 1 skvätt olivolja
Receptbilder - Feta saganaki

Kategorier

Receptet är skapat av hakan och hämtat från
http://kokboken.se/hakan/feta_saganaki
logo for print