Hakans recept

Kreolskans gryta

Antal: 6 personer
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

Skär upp filén i lagom stora grytbitar och bryn den i grytan. Salta och peppra, samt ha i mejram. Lägg i de slantade korvarna. Strö över mjölet. Ha därefter i syltlöken, paprikan, och oliverna, gärna delade (dock utan spad). Ha i grädden och låt den småputtra i minst 10 minuter. Ris passar utmärkt till och det blir lagom att sätta på riset när grytan börjar koka.

Om du gillar stark mat passar det utmärkt med cayenne peppar efter smak, du kan dessutom smaka av med lite av spadet från syltlöken.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Kreolskans gryta

Ingredienser

  • 900 g fläskfilé
  • 3 st korvar gärna stark sort
  • 1 burk syltlök ca 200 gr
  • 2 burkar svarta oliver ca 450 gr
  • 2 st röda paprikor strimlade
  • 1 dl ättiksgurka hackad
  • 5 dl grädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk mejram
  • 112 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Kategorier

Receptet är skapat av hakan och hämtat från
http://kokboken.se/hakan/kreolskans_gryta
logo for print