Hakans recept

Lamm i ugn

Antal: 4 portioner
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 75 minuter

Gör så här

  • Skala vitlöksklyftorna, gör några snitt i lammsteken och stoppa in vitlöksklyftorna.
  • Skala och skiva dem i tunna ringar. Lägg dem i en eldfast form och häll på lite olivolja.
  • Salta och peppra lammsteken ordentligt på båda sidor och lägg den i formen på löken. Droppa lite citronsaft på steken. Tillsätt smör, timjan, rosmarin och lagerbladet. Häll i ca 2,5 cl olivolja och 1,5 dl vatten. Stek i ugnen ca 40 minuter i 180 grader.
  • Under tiden skalar och delar du potatisen lite grovt. Lägg potatisen i en skål och häll över resten av olivoljan och citronsaften. Salta och peppra efter smak.
  • Lägg sedan potatisen i formen tillsammans med steken. Tillsätt 2 dl vatten och stek ytterligare i ca 20 minuter i ugnen i 180 grader.
  • Skölj tomaterna, skär dem i fyra delar och lägg ner i formen. Stek ytterligare 15 minuter i 180 grader. Lägg upp köttet och grönsakerna på en tallrik och garnera med lagerblad och en rosmarinkvist.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Lamm i ugn

Ingredienser

  • 1 kg lammstek
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 st gula lökar
  • 12 dl olivolja
  • 2 st citroner
  • 25 g smör
  • 1 kvist timjan
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 lagerblad
  • 112 kg potatisar gärna färsk
  • 2 st tomater eller 3
  • 1 nypa salt efter smak, var inte försiktig
  • 1 nypa vitpeppar efter smak
  • 1 dl vatten
Receptbilder - Lamm i ugnReceptbilder - Lamm i ugnReceptbilder - Lamm i ugnReceptbilder - Lamm i ugnReceptbilder - Lamm i ugnReceptbilder - Lamm i ugn

Kategorier

Receptet är skapat av hakan och hämtat från
http://kokboken.se/hakan/lamm_i_ugn
logo for print