Hakans recept

Torskrygg med pesto och bacon

Antal: 4 portioner
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 35 minuter

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smörsmörj en ugnssäker form och lägg i torskbitarna. Tina spenaten i micron om den är fryst, eftersom spenaten ska vara utan vätska, bör kramas ur ifall den varit fryst. Täck över torsken med spenaten, salta och peppra.

Vispa ihop crème fraîche och grädden, häll i peston och vitlöken och blanda. Häll sedan detta i formen över spenaten.

Hacka baconet fint och stek i stekpanna tills det blir riktigt stekt. Lägg det gärna på hushållspapper en stund så att för att få mer krispighet. Fördela sedan detta i gratängformen, samt strö över parmesanosten.

Om du kör med färska ingredienser så räcker det att grädda den mitt i ugnen i ca 20 minuter. Är det frysta råvaror så behöver den vara inne i alla fall 35 minuter. Avsluta gärna med några minuters grill, så blir ytan extra krispig!

Till detta räcker det med en matig sallad, men funkar även med ris eller potatis om så önskas.

Smaklig spis!

PS, Detta är en perfekt rätt för folk som ska lära sig äta fisk:)

Kommentarer

2014-08-31 03:27 skrev matmamma65
MMM vad gott det här ser ut!!
2014-08-31 03:27 skrev matmamma65
MMM vad gott det här ser ut!!
Torskrygg med pesto och bacon

Ingredienser

  • 600 g torskrygg fryst går lysande
  • 400 g bladspenat fryst eller färska
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 4 st vitlöksklyftor pressas
  • 3 msk pesto
  • 100 g bacon sidfläsk funkar oxå
  • 75 g parmesan riven
  • 1 nypa salt och peppar efter smak

Kategorier

Receptet är skapat av hakan och hämtat från
http://kokboken.se/hakan/torskrygg_med_pesto_och_bacon
logo for print