Hakans recept

Värmlandskorv

Antal: 8 meter
Förberedelsetid: 120 minuter
Tillagningstid: 35 minuter

Gör så här

1. Skölj igenom fjälstren och låt dem ligga i blöt i ljummet vatten
2. Skala potatisen
3. Mal potatisen
4. Mal eller kör löken i matberedare
5. Stöt peppar i mortel
6. Blanda alla ingredienser

Kryddning sker efter tyck och smak - det går åt mer än man tror.

Sen är det bara att trä ett fjälster på ett korvhorn (du behöver en kvarn eller köksassistent) och börja fylla det. Tänk på att spara en bit fjälster i ändarna för att kunna knyta ihop korven. Håll koll på att det blir hyfsat jämt fördelat och inte för mycket - då spricker fjälstret.

När allt är stoppat knyt ihop till ringar.

Koka i ca 35-40 minuter.

Servera med potatismos, senap och hackad rödlök.

Mumsfilibaba!


Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Värmlandskorv

Ingredienser

  • 3 hg späck malt
  • 1 kg fläskkött malt
  • 8 hg nötkött malt
  • 3 kg potatisar
  • 3 st gula lökar
  • 12 påse vitpeppar hel
  • 12 påse kryddpeppar hel
  • 4 tsk salt
  • 8 meter krokfjälster
  • 1 meter snöre
Receptbilder - Värmlandskorv

Kategorier

Receptet är skapat av hakan och hämtat från
http://kokboken.se/hakan/varmlandskorv
logo for print