Hakans recept

Wallenbergare el Classico

Antal: 4 portioner
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

Blanda färsen med äggulor, grädde (rör ner 0,5 dl grädde åt gången i färsen) samt salt och peppar. Låt den stå en stund innan du formar färsen till biffar. Vänd dem i mie de pain*. Stek Wallenbergarna på medelstark värme i smör. Häll över brynt smör och servera dem med potatispuré, små gröna ärtor och rårörda lingon. Du kan även pröva att smaksätta lingonen med lite konjak. Servera gärna med lite brynt smör till.

  • Mie de pain = Vitt bröd, t.ex småfranska; Dela småfranskat och tag ut inkråmet. Låt inkråmet ligga och torka uppåt en halv dag tills det känns krispigt. Smula sönder det vilket man kan göra genom att stöta igenom en grov sikt eller ett durschlag. Smulstorleken ska bli ungefär som vanliga skorpsmulor. Häll i en lufttät påse. Kan utmärkt sparas i frysen om så önskas, varför det är lämpligt att göra en lite större sats. Om man nu någonsin tänker sig att använda denna utmärkt goda panering.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Wallenbergare el Classico

Ingredienser

  • 400 g kalvfärs finmald
  • 5 st äggulor
  • 3 dl vispgrädde iskall
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar + cayennepeppar om man vill
  • 1 dl ströbröd helst mie de pain, se nedan

Kategorier

Receptet är skapat av hakan och hämtat från
http://kokboken.se/hakan/wallenbergare_el_classico
logo for print