Jocys recept

Getost, quorn och chililasagne

Antal: 0

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 gr
2. Hetta upp en panna med olja och bryn den hackade löken, champinjonerna tillsammans med vitlöken.
3. Tillsätt quornen när löken har fått färg och fräs blandningen tills den är gyllenbrun och löken är mjuk.
4. Tillsätt paprikapurén, tomatkrossen, salt, peppar och chiliflakes.
5 Häll i 1 dl sojagrädde och låt blandningen sjuda ett par minuter medan du gör getostsåsen.

6. Såsen gör du enkelt genom att hälla 2 dl grädde i en kastrull och smula ned getosten. Låt blandningen få sjuda i ca 5 – 10 minuter tills den har fått en lite tjockare konsistens. Krydda med lite vitpeppar

7. Tag en osthyvel eller potatisskalare och hyvla långa plattor av squashen.

8. Fyll en ugnsfast form med hälften av quornsåsen och täck ytan med squashplattorna. Häll på resten av quornsåsen och täck åter med squashplattor. Häll nu på getostsåsen. Garnera med den rivna parmesanosten.

9. Sätt formen i ugnen i ca 30 minuter tills lasagnen har fått en fin färg. Servera med t.ex. grönsallad eller vitkålssallad.

  • Man kan göra på lite mindre quornfärs också, jag har gjort på 400 gram och det har blivit bra också.

Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Getost, quorn och chililasagne

Ingredienser

  • 10 st chiliflakes
  • 1 sojagrädde
  • 1 förpackning krossade tomater Inte konserv
  • 50 g riven parmesan
  • 1 gul lök
  • 600 g quornfärs
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 5 st champinjoner Stora
  • 1 msk paprikapure
  • 1 squash
  • 200 g getost

Kategorier

Receptet är skapat av jocy och hämtat från
http://kokboken.se/jocy/getost_quorn_och_chililasagne
logo for print