Jocys recept

Päronpaj med ädelost

Antal: 0
Förberedelsetid: 40 minuter
Tillagningstid: 40 minuter

Gör så här

Receptet gäller för 8 port
Ingredienser

125 g Svenskt Smör från Arla
2 1⁄2 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:

3 st ägg
2 dl Arla® vispgrädde
1 dl Arla® mjölk
1⁄2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 st päron
150 g Kvibille® ädel riven

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°.

Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Förgrädda pajskalet i övre delen av ugnen 10 min. Skala, kärna ur och klyfta päronen. Fördela ädelost och päron i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
Näringsvärden
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Päronpaj med ädelost

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 st päron
  • 150 g ädelost
  • 1 pajskal LCHF gärna

Kategorier

Receptet är skapat av jocy och hämtat från
http://kokboken.se/jocy/paronpaj_med_adelost
logo for print