Jocys recept

Tofu i het kokossås

Antal: 3
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 10 minuter

Gör så här

1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär tofun i kuber, ca 3 x 3 cm. Ansa och strimla sockerärter och purjolök, spara lite av det gröna på purjolöken till garnering.
3. Stek tofun i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp på ett fat. Fräs sockerärter och purjolök i 1 msk olja i stekpannan. Häll över kokosmjölk. Tillsätt soja och sambal badjak. Låt puttra ca 2 min. Vänd i tofun.
4. Servera med nudlar. Garnera med gröna purjolöksstrimlor.
  • Sambal badjak är en indonesisk chilipasta.

5. Kom ihåg att smaka med kryddorna, det kan behövas mindre eller mer än angivna mått!

NJUT AV EN SJUKT GOD RÄTT!
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Tofu i het kokossås

Ingredienser

  • 2 msk sambal badjak eller chilipasta med basilika
  • 400 g fast tofu Gärna ekologisk!
  • 300 g äggnudlar
  • 200 g socckerärtor
  • 1 burk kokosmjölk Ekologisk
  • 1 purjolök stor
  • 3 msk japansk soja eller lite mindre, smaka er fram

Kategorier

Receptet är skapat av jocy och hämtat från
http://kokboken.se/jocy/tofu_i_het_kokossas
logo for print