Kambjs recept

Wallenbergare med jordärtskock- och potatispuré

Antal: 4

Gör så här

Rårörda lingon

3 dl lingon
0,7 dl socker

Blanda tills sockret börjar lösa upp sig. Ställ i kylen till servering.


Mandelpotatis-och jordärtskockspuré

600 g mandelpotatis
400 g jordärtskockor
1 schalottenlök
1½ dl grädde
1½ dl mjölk
100 g smör
nypa socker
salt & peppar

Skala mandelpotatis, jordärtskockor och schalottenlöken. Koka mandelpotatisen i saltat vatten. Koka jordärtskockorna och schalottenlöken i grädde och mjölk tills de är mjuka.

Slå av vattnet från mandelpotatisen, gräddmjölken från jordärtskockorna men spara gräddmjölken. Pressa mandelpotatisen lätt. Mixa jordärtskockorna och späd med gräddmjölken. Blanda med mandelpotatisen och smaka av med salt & peppar och ev. mera gräddmjölk.


Wallenbergare

Sätt på ugnen på 150°

500 g kalvfärs
4 äggulor
2 dl grädde
salt
vitpeppar
ströbröd
smör till stekning

Mixa kalvfärs och äggulor. Mixa i grädden lite i taget. Krydda. Skölj händerna i kallt vatten och forma sedan biffar. Strö ströbrödet på båda sidor av biffarna. Stek på låg värme, tex 3-4 av 12 så att de blir nästan genomstekta. Stek klart i ugnen.

Servera med sockerärtor!
Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

    Kategorier

    Receptet är skapat av kambj och hämtat från
    http://kokboken.se/kambj/wallenbergare_med_jordartskock-_och_potatispure
    logo for print