Kryddans recept

Naanbröd

Antal: 8 portioner
Förberedelsetid: 240 minuter
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

Värm vattnet till 45°, blanda i jäst och låt det stå ett par minuter. Blanda samman vetemjöl, socker, salt och bakpulver. Blanda i oljan och sedan yoghurten. Tillsätt vattnet med jästen och blanda ihop till en mjuk deg. Ta några droppar olja i handen och ”smörj in” degen. Låt jäsa 3-4 timmar till dubbel storlek.

Värm ugnen och bakplåten till 260°C. Dela degen i 8 bitar, rulla till bullar (ta lite mer mjöl så går det lättare). Kavla ut bullarna på mjölat bord till inte alltför tunna ovala bröd. Fukta med lite vatten på båda sidorna av bröden och lägg dem på den varma plåten. Grädda 4 åt gången i ungefär 3 minuter i mitten av ugnen. Pensla med lite smör. Servera varma.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 112 tsk salt
  • 112 tsk socker
  • 12 tsk bakpulver
  • 3 msk olja
  • 34 dl yoghurt
  • 212 dl vatten
  • 112 tsk torrjäst

Kategorier

Receptet är skapat av kryddan och hämtat från
http://kokboken.se/kryddan/naanbrod
logo for print