Kryddans recept

Pizzadeg

Antal: 2 stora pizzor
Förberedelsetid: 120 minuter
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

Värm olja och vatten till ca 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och häll degvätskan över. Rör tills jästen lösts upp. Arbeta in salt, socker och mjöl. Låt jäsa i i rumstemperatur till dubbel storlek. Kavla ut till två tunna pizzor, lägg på favoritfyllningen och grädda i 275°C i ca 15 min.

Man kan göra degen en eller ett par dagar i förväg och låta den kalljäsa i kylen. Låt då degen stå framme i ca 30 minuter innan den kavlas ut, då drar den inte ihop sig lika lätt.

Ostcreme till vit pizza:
2 dl ricotta
1 dl crème fraiche
1 dl färskost
salt
peppar
olivolja (en skvätt)

Blanda alla ingridienser till en creme och smaka av. Används som bas på pizzorna.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 3 msk olja
  • 2 dl vatten

Kategorier

Receptet är skapat av kryddan och hämtat från
http://kokboken.se/kryddan/pizzadeg
logo for print