Kullerbyttas recept

Vitlöks- och persiljebröd med ärthummus

Antal: 3 port
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

Vitlöks- och persiljebröd

Skiva brödet.
Värm stekpanna på medelvärme och rosta bröden (med fördel i "räfflad" panna) till önskad bränna.
Ta ur dem ur stekpannan och gnugga omedelbart vitlökens blottlagda sida mot brödet (värmen från brödet tar upp smaken från vitlöken mycket bra).
Ringla ganska rikligt med olivolja över brödets yta.
Salta, peppra och krydda med persilja över oljan på brödets yta.
Skär skivorna i halvor.
Servera.

Ärthummus:

Koka ärtorna i ca 2 minuter.
Mixa ärtorna med samtliga ingredienser, t.ex med stavmixer.
Servera.

Använd hummusen som dip för bröden.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Vitlöks- och persiljebröd med ärthummus

Ingredienser

  • 1 vitlök Skuren på mitten så alla klyftor är i halvor och dess innehåll blottläggs
  • 2 tsk salt Grovt eller fint spelar ingen roll
  • 1 msk persilja Torkad eller färsk spelar ingen roll
  • 12 dl koriander
  • 212 dl gröna ärtor
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • tsk kummin
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 6 skivor italienskt färskt bröd Funkar med annat mjukt bröd också

Kategorier

Receptet är skapat av kullerbytta och hämtat från
http://kokboken.se/kullerbytta/vitloks-_och_persiljebrod_med_arthummus
logo for print